Az ASD 2 alkalmazása magas vérnyomás esetén. Dr. Tarján Zsuzsa


Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Doktor nő! Tavály május 4-én pitvarfibrillációm volt,azt EKG segítségével sikeresen el is csípték. Nos ennek ugye már több mint egy éve.

FACEBOOK CSOPORTOK

A panaszok továbbra is fennállnak hiába szedtem a gyógyszert Van olyan hét hogy abszolut nem ver rosszul,de sajnos szinte napiszinten csinálja Terheléses EKG-n is voltam,ott csak annyit állapítottak meg hogy nappali órákban magas frekvencia.

Nézték a pajzsmirigyem is ott is minden rendben van.

hipertónia elleni fórum gyógyszerek szívelégtelenség és magas vérnyomás ellen

A pulzusom nyugalmi állapotban most 86 nem kávézom már 1 éve,a dohányzást is hanyagolom amennyire csak lehet! Az az igazság hogy a szívem miatt nem is merek mert félek attol amikor gyorsan dobog, nehogy pont akkor legyen ritmuszavarom Sőt már elegem van belőle!

Mit jelent a pitvarfibrilláció?

Bármit megadnék csak hogy már ne érezzem! Minden nap csak ez jár a fejembe,és már ha csak beszélek róla a sírás határán vagyok! Szeretnék tesót is a fiamnak, de köuölték velem hogy amíg a szívem félrever addig ne is állmodozzak gyerekről! Már nagyon elvagyok keseredve mert senki nem tud segíteni,egy megnyugtató mondatot sem mondtak hogy ne féljek!

Imádunk utazni,kirándulni,de így még azt sem tudom élvezni mert rettegek attól hogy melyik pillanatban jön elő megint.

Előre is köszönöm Tisztelt Mónika! Nagyon rosszul tette, hogy önkényesen elhagyta a Bisoblockot. Amennyiben a ritmuszavart nehezen éli meg, szívkatéteres műtét teljesen megszüntetheti panaszait. Üdvözlettel: dr. Olyan kérdésem lenne, hogy a pulzusom mostanában gyakran minden előjel nélkül megugrik. Régebben anginás fájdalmaim voltak, azt két éve terheléses ekg, ultrahang, doppler, teljes kivizsgálással negatívra zárták.

Háziorvosom szerint a stresszes munkám miatt rosszul reagál a szívem a noradrenalinra, erre 5 mg concor tablettát adott, reggel fél, este fél bevétellel.


Ettől a probléma megoldódni látszott, azonban túlsúlyom miatt kb 20 kg, amúgy 38 éves kg ffi vagyok nagyon kíméletes sportolásba kezdtem.

A probléma itt jelentkezett. A sportolás alatt is max es pulzusom elkezd a sport mellúszás után szépen csökkenni, azonban kb egy óra pihenés elteltével minden előjel nélkül felugrik körülire és csak óra múlva stabilizálódik vissza 70 körülre. Eközben erős idegesség, ingerlékenység van úrrá rajtam, néha enyhe mellkasi szorítással. Mivel a stresszre is a mozgást javasolják ezért sakk-matt helyzetben érzem magam.

Ön szerint mi váltja ezt ki és mi a megoldás, hová forduljak? Mivel több problémát említett, mindenképpen kardiológiai kivizsgálást javasolok. Szívesen állunk mi is rendelkezésére. Üdvözlettel: Dr.

magas vérnyomás németül modern eszközök a magas vérnyomás kezelésére

Sztancsik Ilona dr. Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Doktornő! Évek óta magas vérnyomással kezelnek. Nem régen egy napokig tartó nehéz légzés után megvizsgált kardiológus aki a következőket állapította meg:kéthegyübillentyű elégtelensége háromhegyü az ASD 2 alkalmazása magas vérnyomás esetén nem rheumás elégtelensége,hypertensiv szívbetegség. A házi orvos szerint nem kell vele foglalkozni ez semmit nem jelent.

Tényleg így van? Felesleges aggódnom,vagy kell valamire figyelnem?

A pitvarfibrilláció tünetei és diagnosztizálása

Köszönöm ha válaszol! Tisztelt Biri Andrea! Nem tudom a kardiológus milyen tanácsokat adott Önnek vizsgálat után. Az elváltozások súlyosságától függ a további teendő, ezt a vizsgálatot végző orvostól kellene megkérdezni. Korrekt vélemény csak a vizsgálati eredmények ismeretében adható. Üdvözlettel : dr. Sztancsik Ilona kardiológus Tisztelt Dr. Pár napja érzek szegycsont mögötti nyomást vagy fájdalmat nem is tudom,mozgásra szokott előjönni ha fekszem akkor pedig a hátam bal oldalán érzem ugyanezt népi gyógymódok a magas vérnyomás 2 stádiumában rossz közérzetem is van ,mi lehet ez talán szívprobléma?

Dr. Tarján Zsuzsa

Tisztelt Attila! Panaszai, az elmondás alapján feltehetően nem szív eredetűek.

Magas vérnyomás ellen 6 megoldás

Idén nyáron ASD zárásom volt. Eddig a kontrollon, illetve vizsgálaton max. Több mint 1 éve steroid kezelésben részesülök alap betegségem miatt, myasthenia. Pár hónapja a th.

Pitvarfibrilláció - Egy veszélyes szívműködési zavar

Jó hónapja tapasztaltam többször fáj a fejem, mint máskor olyankor megmértem vérnyomásom, ill. Mellkas Rtg. Ez ügyben nem küldött tüdőgyógyászom sehova.

Az lenne a kérdésem, hogy a gyógyszerek okozhatják a tüneteim és az pedig a szívnél elváltozást. Műtét miatt nem kellene visszamennem kontrollra a kardiológushoz, mivel ő csak 1 év múlva hívott vissza, mert a kontrollon nem talált eltérést.

Előre is köszönöm válaszát!

vaszkuláris hipertónia jelei magas vérnyomás B kategória

Tisztelt Mariann! Panaszait okozhatja a gyógyszeres kezelés változása is. Kardiológusával beszélje meg a myathenia kezelésére kapott gyógyszerek mellett szükséges e a kardiológiai gyógyszerelés megváltoztatása.